Installatie van laminaatvloeren

Er zijn eigenlijk drie soorten houten vloeren: massief hout, gemanipuleerd hout en laminaatparket, die allemaal zeer verschillende vloerbedekkingskosten hebben. Massief hout bestaat uit massief of gemanipuleerd hout en is vaak duurder dan de andere twee soorten hardhout.

Massief hout is samengesteld uit massief houtfineer, of een dunne plaat van dun multiplex die over een multiplexbodem wordt gelegd. Laminaat is een laag machinaal hout die op een massieve basis wordt gelijmd of geschroefd. Gemaakt hout is vaak veel duurzamer en verliest zijn dichtheid niet na enkele jaren van slijtage. Laminaat is ook zeer betaalbaar en zeer eenvoudig te installeren. Echter, gemanipuleerd hout is gevoelig voor kromtrekken en krimpen.

Een van de grootste verschillen tussen massief hout en technisch hout is dat massief hout niet op een dwarsbalk kan worden geïnstalleerd, wat een type installatie is dat voor veel traditioneel gestileerde houten vloeren wordt gebruikt. Omdat massief hout niet kruislings kan worden geïnstalleerd, zou het een andere installatiemethode vereisen, zoals de tand- en groefmethode.

Laminaatvloeren zijn ook verkrijgbaar in verschillende stijlen. De meeste laminaatvloeren worden in lagen gelamineerd, dus elke laag is een massief stuk massief hout dat samen kan worden geïnstalleerd. De meest populaire laminaatstijl die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar is, is de “parket”-stijl.

Installatie van laminaatvloeren

Parket is in principe een serie kleinere houten planken die naast elkaar worden gelegd, zoals een basketbalveld. Wanneer ze worden geplaatst, worden ze diagonaal over een houten vloer gelegd (meestal hout met een houten afwerking, of een andere houten afwerking). Laminaatprijzen zijn over het algemeen veel lager dan de kosten van een massief houten vloer, omdat het installatieproces zo eenvoudig en minder arbeidsintensief is. Bij het plaatsen van een laminaatvloer moet u de planken gewoon op de gewenste maat (of grootte van de kamer) snijden en vervolgens met een spijker op de vloer bevestigen, met behulp van een waterpas of plamuurmes.

Een ander verschil in het installatieproces van parket is dat als u niet weet hoe u het correct moet plaatsen, het er rommelig uitziet. U moet zich bewust zijn van de leglijnen, zodat u een rechte lijn kunt krijgen bij het leggen van de vloeren.

Een van de grote verschillen tussen massief hout en laminaatparket zijn de kosten van de vloer. Als u een massief houten vloer wilt, zal deze aanzienlijk duurder zijn dan een laminaatparket. Als u echter laminaatvloeren wilt kopen, zijn ze heel betaalbaar. Het beste aan de prijzen van laminaatvloeren is dat er veel fabrikanten van laminaatvloeren zijn om uit te kiezen.

Een van de grootste verschillen tussen een massief houten vloer en een laminaatvloer is het laminaatproces. Het lamineerproces op een laminaatvloer is eigenlijk hetzelfde als dat van parket, maar het wordt op een heel andere manier gedaan om de indruk te wekken dat er “veel” houten tegels zijn in plaats van kleine vierkantjes.

Om het lamineerproces te begrijpen, laten we eens goed kijken naar de manier waarop parket wordt gelegd. Als de vloer is gelegd, wordt deze eerst geplukt en op de gewenste maat gezaagd, waarna het vloermateriaal op de planken wordt gelegd. Het vloermateriaal wordt in een bepaalde volgorde op de planken gelamineerd, waardoor de vloer de uitstraling van een “lot” krijgt. Vervolgens wordt de vloer op de planken geperst.

Bij een gelamineerde vloer wordt het vloermateriaal als lijm gebruikt en direct op de houten vloer aangebracht. Deze manier van leggen van een massieve vloer wordt lamineren genoemd. Het resultaat van het proces is dat elke plank daadwerkelijk aanvoelt als een massief stuk hout met een houten afwerking die direct op het oppervlak wordt aangebracht.

Omdat de vloer gelamineerd is, hoeft u zich geen zorgen te maken over het breken van enkele planken tijdens het leggen. Omdat de vloer direct op de houten vloer wordt gelijmd, kan deze niet worden beschadigd of gebroken door het gebruik van spijkers of andere middelen. De installatie van gelamineerde houten vloeren is zo eenvoudig dat u niet eens alle planken hoeft te verwijderen.

Veel mensen kiezen ervoor om gelamineerde houten vloeren in hun huis te installeren. Als u een meer natuurlijke uitstraling wilt, en niet veel geld wilt investeren, kan dit voor u zijn. Veel mensen gebruiken laminaatvloeren op hun badkamer, keuken of zelfs op hun terras.

EEN HOUTEN VLOER LEEFT

Elke plank, elk vloerdeel heeft een unieke tekening. Dat heeft te maken met de hoeveelheid noesten, de vlam en de natuurlijke kleurschakering van het hout. Jong hout – het spint – is lichter van kleur dan het kernhout – het oudere hout – van de boom, en dus ook van de plank. Een houten vloer leeft ook omdat het werkt. Onder invloed van vocht zet het uit, bij droogte krimpt het. Dat zie je vooral bij een houten vloer van planken, zowel bij grenen als bij eiken